Je gebruikte iPhone verkopen: Wat zijn je opties?

Geschreven door Boris

Je vindt dat het tijd is voor een andere telefoon. Misschien ga je wel voor een nieuw exemplaar of overweeg je een refurbished iPhone. Hoe dan ook: je hebt vaak nog een oud toestel – en daar wil je vanaf. Het liefst krijg je er nog iets voor terug ook. In deze blog staan we stil bij de verschillende opties die je hebt als je een gebruikte iPhone wilt verkopen.

Een gebruikte iPhone weggeven of inleveren

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een gebruikte telefoon te bewaren als reservetoestel. In de praktijk zal zo’n telefoon echter vaak stof liggen vangen achter in de kast. Iets doen met je gebruikte telefoon is dus een betere keuze. Als je nog een gebruikte iPhone hebt liggen waar je vanaf wilt, heb je verschillende opties. Zo kun je je oude iPhone weggeven, inleveren of verkopen. Zeker als je iets wilt verdienen aan je oude telefoon, is die laatste optie een goede keuze.

Een gebruikte iPhone weggeven

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je oude iPhone weg te geven aan familie of vrienden. Dat kan een goede keuze zijn als jij bijvoorbeeld een nieuwe iPhone wilt kopen en je kleine broertje nog geen telefoon heeft. Ook zijn er goede doelen waar je je oude telefoon aan kunt doneren.

Een gebruikte iPhone inleveren

Naast dat je een gebruikte iPhone kunt weggeven, kun je er ook voor kiezen om het toestel ergens in te leveren. Dat is een goede keuze als je snel van je oude telefoon af wilt zijn, zonder te hoeven na te denken over wat er met het toestel zal gebeuren. Er zijn verschillende plekken waar je je oude telefoon kunt inleveren, bijvoorbeeld bij een milieustraat of via je mobiele provider. Zij zorgen er dan voor dat het toestel gerecycled wordt.

Een gebruikte iPhone verkopen

Functioneert je iPhone nog prima? En wil je liever wat verdienen aan je gebruikte telefoon? Dan kun je beter kiezen voor het verkopen van je oude iPhone! Niet alleen levert dit je vaak een leuk bedrag op, je zorgt er ook letterlijk voor dat je telefoon een tweede leven krijgt. Hieronder staan we stil bij de verschillende opties die je hebt als je een gebruikte iPhone wilt verkopen.

Hoe kun je een gebruikte iPhone verkopen?

Zoals gezegd is het verkopen van een gebruikte telefoon een goede optie als je toestel nog goed werkt en je er graag wat aan wilt verdienen. Er zijn verschillende manieren waarop je een gebruikte iPhone kunt verkopen. Ten eerste kan dat natuurlijk via bekenden of via een tweedehands platform. Daarnaast kun je je telefoon vaak inruilen.

Een gebruikte iPhone verkopen via bekenden of een tweedehands platform

Wanneer je ervoor kiest om een gebruikte iPhone te verkopen via bekenden of een tweedehands platform, heb je veel vrijheid. Je kunt zelf de prijs bepalen die je graag wilt ontvangen voor het toestel. Daarnaast biedt het je de optie om hierover te onderhandelen. Dat is fijn als je precies weet wat je telefoon waard is en je sterk genoeg in je schoenen staat om bij deze prijs te blijven. In de praktijk zal je vaak moeten onderhandelen over een goede prijs (bijvoorbeeld omdat je diegene al kent en daardoor eerder geneigd bent te zakken qua prijs). Een ander probleem kan zijn dat je überhaupt geen betrouwbare koper kunt vinden. En er kleeft nog een groot nadeel aan een gebruikte telefoon verkopen via een tweedehands platform: het kost erg veel tijd. Je moet een oproep of advertentie plaatsen, wachten op reactie, een serieuze koper vinden en dan ook nog een moment voor de verkoop inplannen. De meeste mensen willen namelijk eerst een telefoon zien voor ze een tweedehands aankoop doen. En als iemand tijdens dat proces afhaakt, is het maar weer afwachten of je een andere geïnteresseerde vindt. Een snellere optie om je gebruikte telefoon te verkopen, is door het in te ruilen daarvoor gespecialiseerd platform.

Een gebruikte iPhone verkopen aan Verkopen.nl

Als je liever geld op je rekening ziet verschijnen na verkoop van je oude toestel, dan is je gebruikte iPhone verkopen aan Verkopen.nl de beste keuze. Niet alleen bereken je vaak eenvoudig online welk bedrag je oude telefoon oplevert, je ontvangt het geld ook snel op je rekening. Een goede keuze dus als je nog niet weet wat je wilt doen met de opbrengst van je oude toestel én snel van je telefoon af wilt zijn. Daarnaast weet je zo zeker dat je telefoon een tweede leven krijgt. 123verkopen.nl controleert en test je oude telefoon namelijk voor het toestel weer verkocht mag worden. Een duurzame keuze: de nieuwe koper van jouw oude iPhone hoeft zo geen nieuw exemplaar aan te schaffen, iets dat erg belastend is voor het milieu. Eigenlijk is je gebruikte iPhone verkopen aan 123verkopen.nl dus voordelig voor alle partijen. Jij verdient iets aan de snelle verkoop van je oude telefoon, 123verkopen.nl kan deze telefoon recyclen door de levensduur van het toestel te verlengen, en de nieuwe koper doet een duurzame aankoop: een hoge kwaliteit iPhone zonder de productie van een nieuwe telefoon én voor een lagere prijs! Eigenlijk een win-win-win situatie dus!

Wat levert het verkopen van een gebruikte iPhone op?

Als je van plan bent je gebruikte iPhone te verkopen, wil je natuurlijk weten hoeveel je daaraan kunt verdienen. Dat is afhankelijk van verschillende dingen zoals de kwaliteit van het toestel en de manier van verkopen. Een iPhone van een paar jaar oud met gebruikerssporen levert vanzelfsprekend minder op dan een nieuwer model dat zo goed als nieuw lijkt. Daarnaast hangt het bedrag dat je kunt krijgen voor de verkoop van een gebruikte iPhone af van de manier van verkopen die je kiest. Als je de telefoon verkoopt via een tweedehands platform ben je vrij in het bepalen van de prijs die je wilt ontvangen - mits er ook iemand is die dat dezelfde bedrag wilt betalen natuurlijk. Voor het verkopen van je gebruikte iPhone aan een winkel of webshop, lopen de inruilwaardes erg uiteen. Voor het inruilen van een zo goed als nieuw, recent model kun je soms wel €600,- krijgen, maar dat is geheel afhankelijk van de aanbieder die je kiest.

Een gebruikte iPhone verkopen aan Verkopen.nl: de hoogste inruilwaarde

Bij Verkopen.nl kun je eenvoudig en snel je gebruikte iPhone verkopen voor de hoogste inruilwaarde. We vragen je verschillende gegevens in te vullen: welk toestel heb je? In welke staat verkeert je telefoon? En werkt het toestel nog? Vervolgens zie je welke inruilprijs je van ons kunt krijgen voor het toestel. Je kunt je gebruikte iPhone gratis naar ons opsturen en binnen 48 uur nadat we je telefoon hebben ontvangen, storten we het geld op je rekening. Heb je vragen over het verkopen van je oude telefoon? Neem dan gerust contact met ons op. Meteen verzekerd zijn van de allerhoogste inruilwaarde? Meld dan jouw iPhone aan en geef je smartphone een tweede leven!

Onze beoordelingen