Unlock je Samsung device

Geschreven door Boris

Een Samsung device is vaak goed vergrendeld. Het heeft vaak niet één, niet twee, maar zelfs drie locks. De bekendste lock is de toegangscode of het veegpatroon. Daarnaast heb je ook nog een Samsung lock en een Google lock. Wanneer je jouw device op de juiste manier in fabrieksinstellingen zet, worden alle locks tegelijk verwijderd. Het is van belang om het device niet met een knoppencombinatie te resetten. Wanneer je dit doet, zullen niet alle locks verwijderd worden.

Hoe zet ik mijn device goed in fabrieksinstellingen?

Je vertrouwelijke gegevens wil je voor het verkopen van je toestel natuurlijk van het toestel af hebben. Om alle gegevens te wissen is het handig om de telefoon volledig terug te zetten in fabrieksinstellingen. Bij de meeste Android-apparaten is dit makkelijk om te doen.

 1. Samsung/Sony/LG/Motorola
  Ga naar ‘Instellingen > Algemeen beheer > Resetten > Fabrieksinstellingen herstellen’ en klik door tot je toestel start met het legen van de opslag. Soms wordt de optie in het instellingenvenster ook omschreven als ‘Back-up maken en terugzetten‘.

 2. Google apparaten
  Ga naar ‘Instellingen > Back-up & herstel > Fabrieksinstellingen herstellen‘. Zorg, ongeacht van welke telefoon of tablet je gebruikmaakt, voor een toestel dat minstens is opgeladen tot 50%.

 3. HTC
  Ga naar ‘Instellingen > SD-kaart en telefoongeheugen‘ en tik vervolgens op ‘Fabrieksgegevens herstellen‘.

 4. Huawei
  Ga naar ‘Instellingen > Geavanceerde opties > Back-up en herstel‘. Tik vervolgens op ‘Fabrieksinstellingen herstellen‘.

Hoe verwijder ik mijn Samsung lock van afstand?

Mocht het niet gelukt zijn om de telefoon terug te zetten in fabrieksinstellingen, dan biedt Samsung gelukkig ook een manier om de Samsung lock van afstand te verwijderen.

Find my Mobile is een dienst die je kan helpen met het vinden van je toestel, maar ook met het wissen, vergrendelen of ontgrendelen op afstand wanneer je toestel verloren of gestolen is. Ga naar https://findmymobile.samsung.com, log in op je Samsung-account en ontgrendel het juiste apparaat.

Kan ik de Google lock van afstand verwijderen?

De Google lock wordt ook wel de FRP lock genoemd. FRP is de afkorting van Factory Reset Protection. Deze lock is een extra bescherming van jouw Android device. De FRP lock kan helaas niet van afstand verwijderd worden. Wel is het mogelijk de lock handmatig van het device te halen. Degene die het apparaat op dat moment heeft, heeft dan alleen de toegangscode nog nodig om de lock te verwijderen.

Onze beoordelingen